Dietist Gent

 Diëtist Gent - Diëtiste Gent

Bel ons op 078 07 90 09



Dietist Gent
nonnemeerstraat 19/21 Gebouw c
9000 Gent
078 07 90 09

Bijkomen of afvallen

Als diëtiste in Gent kom ik veel verschillende soorten eet problemen tegen.
Het zal je misschien verbazen maar mensen die zich te mager vinden voelen zich even onzeker en soms slecht in hun vel dan mensen die zichzelf te dik vinden.

De ene wil bijkomen de andere afvallen. Dit is in beide gevallen zeker haalbaar. Ik vraag je als ervaren diëtist om eerste een eet dagboek bij te houden. Hou daarin nauwgezet alles bij wat je op een dag eet of drinkt. Ook de kleine tussendoortjes. 

Op basis van dat dagboek kijken we samen waar we kunnen bijsturen en een compleet gezond eetpatroon te ontwikkelen. 

Het is eigenlijk pure wiskunde. Iedereen heeft een BMR (Basal Metabolic Rate). Dit is het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt om hetzelfde gewicht te behouden. 
Dit proberen we bij jou te achterhalen. Weet ook dat factoren zoals sport daar een invloed hebben. Als je 10 km bent gaan lopen, zal je calorie inname hoger mogen zijn die dag en toch zal je dan niet bijkomen.
Het komt er in feite op neer. Neem je meer calorieën in op een dag dan je BMR dan zal je bijkomen in gewicht. Eet je minder calorieën op een dag dan je BMR dan zal je afvallen.

Klinkt eenvoudig toch. Dit is het in feite ook. Wat ik als diëtiste dan probeer te doen is ervoor te zorgen dat je een voor jouw aangepast dieet of weekmenu kan volgen waarbij je dus de juist hoeveelheden aan calorieën binnenkrijgt. Ik hou daarbij wel rekening met de percentages vet, eiwit en koolhydraten. 





Ben je niet zo handig in het terugvinden van de juiste weg in Gent. Hier heb je een overzicht met routebeschrijvingen naar Dietst Gent om je de juist weg te leiden.




Volg ons:

Reacties